Ajándékutalvány

Élmények és programok

Élmények és programok

Élmények és programok

Monor és térsége

Monor Budapesttől 25, Magyarország mértani középpontjától, Pusztavacstól kb. 20 kilométerre található. A város a Duna-Tisza közén, a Gödöllő- Monori-dombság és az Alföld találkozásánál fekszik, legmagasabb pontja, az Alföldbe simuló Strázsa-hegy (190 m), mely a hagyomány szerint arról kapta a nevét, hogy a török korban innen kémlelték a környéket, őrizve a falut a portyázó török katonáktól.

A helyiek nem véletlen említik gyakran csak „kis-Hortobágynak”, „Pest megye Nyírségének” térségüket. A természeti kincsekben és látnivalókban gazdag vidék azonban egyértelműen magával ragadó, szórakoztató és pihentető egyszerre. Az ezernyi meglepetést tartogató, különleges növény- és állatvilágú táj, a meglepően nagyszámú történelmi, művészeti, néprajzi, építészeti emlék minden turista számára vonzó úti cél.

Strázsahegyi Pincefalu:

A monori Strázsahegyi pincefalu területén az 1400-as években az egri káptalan honosította meg a szőlő- és borkultúrát. A legnagyobb értéket a hagyományos présházakból álló pincesorok képezik. A szőlőskertekkel tagolt pincefalu az 1800-as években alakult ki. A hegy ma közel 1000 pincének ad otthont. A Strázsahegyi pincefaluban borkóstolón vehetnek részt a bor- és vigasságkedvelők. Transzferként taxi vagy előzetes bejelentkezéssel lovas hintó áll az érdeklődők rendelkezésére. A különböző programokról bővebb tájékoztatást a recepción kaphatnak.

Monori Borút Tanösvény:

A Monor Környéki Strázsa Borrend 2009-ben valósította meg az ország első olyan borászati tanösvényét, mely a helyi értékek mellett a hazai szőlő és borkultúrába is betekintést nyújt. A tanösvény gyalogosan egész évben járható. A kiindulópontok autóval is megközelíthetők. A sétához kényelmes ruházat és lábbeli ajánlott.

Ősborókás:

A közeli Csévharaszton található az Ősborókás természetvédelmi terület, mely otthont ad többek között a védett homoki árvalányhajnak és a báránypirosítónak is. Kerékpárral vagy autóval könnyedén megközelíthető és kellemes túralehetőséget kínál vendégeinknek.

A horgászás kedvelőit Úri, Gomba és Farkasd pazar halastavai várják szeretettel.

A következő szolgáltatások állnak térítésmentesen vendégeink rendelkezésére:

 • tollaslabda
 • asztali tenisz
 • billiárd
 • úszómedence (szezonálisan nyitva)
 • termálmedence
 • szaunavilág (finnszauna, infra-szauna és gőzkabin)
 • mini focipálya

Kerékpárbérlés: A környező települések és a táj megismerésének legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a biciklivel történő bejárás. Ehhez kínálunk lehetőséget a szálloda biciklikölcsönzőjében, ahol trekking kerékpárokat bérelhetnek díjmentesen vendégeink.

Lovaskocsikázás: Előzetes bejelentkezéssel lehetőség van lovaskocsikázásra.

Monoron a városi uszodában szabvány rövidpályás versenymedencében gyakorolhatnak az úszás szerelmesei és 4 db salak talajú, kivilágított teniszpályát vehetnek igénybe akár edző segítségével is.

A városban lehetősége nyílik egy nemzetközi szabványoknak megfelelő, 6 lyukú golfpályán kipróbálni és csiszolni a golftudását.

 • Ajándékutalvány

  Szép korú vendégeinknek is optimális választás a Budapest közelében, Monoron található Nyerges Hotel Termál. Kedvező csomagunk keretén belül várjuk Önöket a Béke Szigetén.

  Hírlevél feliratkozás